photo f6d7aa74-a1a6-49b8-8d7f-bdab144417b6_zps0e11339d.jpg
Time changes everything, even you and I have changed

*NuR HaNa
910823
UNITEN student (BBA HR)
 photo cea30b0d-2619-4d62-a7e5-0d52b6a4eeea_zpsa23ef548.jpg
family
 photo 1d6ebc21-34b9-4bc7-8857-272b45752626_zps1cf079da.jpg
dearest roommies
 photo 1395570846670_zps15311158.jpg
friends

I really wonder how you feel on these nights so alone

Faahanie Eton

Template by Elle @ satellit-e.bs.com
Banners: reviviscent
Others: (1 | 2)


“life will be better in spring”
October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 May 2012 June 2012 July 2012 August 2012 January 2013 February 2013 July 2013 September 2013 October 2013 November 2013 December 2013 January 2014 March 2014 April 2014 May 2014 June 2014

Setia itu menyakitkan . . . .
Sunday, July 28, 2013 || 7:52 AM

Jangan terlalu mendalami tentang cinta
Bila tak bisa menerima kegagalan
Cinta bisa bahagia dan bisa terluka
Disakiti menyakiti hati
[*]
Jangan pernah setia
Bila harus berujung menyakitkan
Sia-sia setia
Bila harus slalu terluka
[**]
Mungkin karena setia
Cinta takkan pernah akan bahagia
Tapi karena mendua
Cinta ‘kan berakhir bahagia
Karena cinta yang bisa membuat bahagia
Karena cinta yang bisa membuat terluka
Karena cinta yang bisa membuat bahagia
Karena cinta yang bisa membuat terluka
Back to [*][**]
Jangan pernah setia
Jangan pernah setia
Bila harus bila harus
Menyakitkan
Karena cinta yang bisa membuat bahagia
Karena cinta yang bisa membuat terluka


<3 this song . teringat plak kisah lama . 

Finally ~~
Saturday, July 27, 2013 || 11:20 PM

Assalamualaikum wbt..
Rasanya dah lama jugak la tak udpate blog nie...
mgkin disebabkan faktor kesibukan...or faktor kemalasan...itu yang tak diupdate..huhu
Rasanya..bulan puasa pun dah nak sampai ke penghujungnya..
dan bulan Syawal akan menjelma...wahhh...tak sabar rasanya...
kali suasana agak laen...kalau tahun lepas...sentiasa ada di rumah...boleh shopping dengan family..
tapi..kali nie rasa lain...cuti pun start lambat...balik pun lambat...
masa dekat poli..takpe la..sebab cuti bagi seminggu sebelum raya...
kali nie,di UNITEN...cuti start 2 hari sebelum raya...mula2 ada lecturer nak buat kelas jugak...tapi dibatalkan last minute..sebab student dah beli tiket awal...hari tu ugut bagai nak rak,sekali cancel...hampeehhh...tak pasal2 kene balik lambat jugak.. (-.-)
So,dah jadi cmtu..nak taknak kene la shopping di Pahang...

Hari selasa lepas,aku ngan para2 housemates bergerak ke Kuantan...
naek kereta..berbuka puasa di sana..duduk kat atas padang besar sana...sesak giler...
Funny story,time aku gerak..adik aku msg ..katanya duit yang dia pinjam..dia dah bank in..dah sampai kuantan...aku pun pergi la bank nak amik duit yang adik aku bank in..sekali check2...ada beratus2...terkejut giler aku depan atm 2..sebab pagi tu aku msg ayah aku nak duit shopping..taktau pulak petang tu dah masuk..hahahaha.
Alang2 dah ada kat kuantan...apa lagi..gerak la g shopping...sebab adam(bf roommate) nak beli seluar..
Kami pun bergerak ke East Coast Mall...mula2 pergi kedai Brands Outlet..tapi aku tak berkenan...adam pulak tak jumpe seluar..
so,aku pun pergi la kat Padini..beli la blouse ngan seluar jeans...adam pulak pergi beli seluar kat Padini...

Dalam kul 10 lbih...baru nak gerak balik Muadzam..Gate asrama tutup kul 12...
Balik tu terpaksa la speed up sikit..takut gate tutup la katakan..dah la semua ada kelas esok...tapi nasib baik la kelas start lambat..
hahaha.
Then,semalam...aku dengan housemate shopping sikit dekat muadzam...aku just beli skirt ngan tudung jea pun..tapi tak jumpe semua..naek geram plak rasanya...
Start dari esok...budak2 UNITEN dah sibuk nak balik kg...hurmmm..untung la sape2 yang balik awal...dalam rumah nie..roommate aku (yana) balik paling awal.hari jumaat...ina balik hari isnin petang...aku ngan munirah hari selasa petang... tapi nanti balik paling awal ke muadzam aku la..nampak tak di situ aku sayang UNITEN lebih. bhaahahah

ok la..sampai di sini sahaja coretanku...Wassalam (=

Puasa Puasa ~~~
Thursday, July 18, 2013 || 7:36 AM

Assalamualaikum wbt..
Sedar tak sedar,hari nie dah hari yang kesembilan kita berpuasa..
Suasana di muadzam shah pada bulan puasa..
setakat nie larat lafi nak pergi kelas...cuma kelas pagi tu yang liat nak pergi..
pagi tadi dah trtinggal satu kelas..adesss..
terbabas tidur... (T^T)
Kalau tentang bazar pulak...hurmm..ada certain kedai harganya murah..ada yang mahal bebenar..
kalau mahal tapi sedap takpe...tapi mahal and tak sedap..sabar jea la....
Aku ingatkan aku sorang jea yang rasa camtu..rupanya hampir semua student rasa benda yang sama...
tapi..bak kata ustaz aku...bersyukur jea dengan apa yang ada...huk huk
Suasana di asrama/apartment kami nie...
sudah mula pasang lagu raya...itu pun sebab terpengaruh dengan jiran2 yang dah pasang lagu raya...
awal bebenor pasangnye...kami2 nie baru pasang semalam...
riuh jugak la jadinye...haha

Kalau nak mention tentang study...memang tak tahu la nak kata...
Biasa la..mesti letih..pas2,apa pun tak masuk..
dalam kepala pikir nak makan jea..
tadi study principle of management pun..lec asyik bagi contoh makanan jea..
adoiyai..lec pun sama mcm student2 nye kah ? eheh
Lawak pula rasanya...

Apa lagi yea nak update..takde lagi kot...nak kata shopping raya...tak buat lagi..
takde masa..assignment menimbun macam gunung everest..
duit pun takde nak shopping..huhui..
Ok...itu sahaja untuk hari ini..wassalam..
(^^)

Kehidupan di UNITEN
Tuesday, July 9, 2013 || 9:23 AM

Assalamualaikum wbt...
Rasanya dah lama bebenar tak update blog nie . aha
Maklumlah...dah makin busy sejak mnyambung kembali pembelajaran....
Sekarang...sudah melanjutkan pelajaran di Universiti Tenaga Nasional di kampus Muadzam Shah...
Mula2 masa nak mendaftar...aku pikir jugak..bandar nya macam mane...katanya bandar kan....
Sekali...bila dah sampai sana....nampak betapa hijaunya kat muadzam nie...
Kelu lidah berkata-kata... (T.T)
Tapi..sedar tak sedar..dah sebulan lebih dah ada kat sini...orientasi pun dah lepas...
Kelas pun dah start...Kawan2 pun semua okay...
Cabarannya kat UNITEN nie...
dari segi suasana and pembelajarannya...
memang tak sama dengan diploma dulu...bile dah ambil degree..semua kene independent...
Classmates kite pun nanti bukan dari orang yang sama...trpaksa brgaul dengan ramai org...
Kitaorang yang dah tranfer credit pulak terpaksa campur dengan budak foundation yang memang tak berapa ngam ngan kitaorg..
sadis jea...tau la dah lama masuk...tapi tak payah la nak action sangat..haihhhh...

Okayy...cukup sampai sini cerita tentang UNITEN...
esok semua umat islam akan menunaikan ibadah puasa...
So,selamat berpuasa...jangan lupa bersahur pulak pagi nanti yea..
Wassalam (^^)