photo f6d7aa74-a1a6-49b8-8d7f-bdab144417b6_zps0e11339d.jpg
Time changes everything, even you and I have changed

*NuR HaNa
910823
UNITEN student (BBA HR)
 photo cea30b0d-2619-4d62-a7e5-0d52b6a4eeea_zpsa23ef548.jpg
family
 photo 1d6ebc21-34b9-4bc7-8857-272b45752626_zps1cf079da.jpg
dearest roommies
 photo 1395570846670_zps15311158.jpg
friends

I really wonder how you feel on these nights so alone

Faahanie Eton

Template by Elle @ satellit-e.bs.com
Banners: reviviscent
Others: (1 | 2)


“life will be better in spring”
October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 May 2012 June 2012 July 2012 August 2012 January 2013 February 2013 July 2013 September 2013 October 2013 November 2013 December 2013 January 2014 March 2014 April 2014 May 2014 June 2014

Let's Speak English !
Wednesday, November 13, 2013 || 6:41 AM

Assalamualaikum wbt..
Alkisahnya..petang tadi...UNITEN melancarkan minggu etika...maknanya semua student kene mnjadi "skema" selama seminggu...so..selama seminggu nie la saya menjadi gadis melayu terakhir memakai baju kurung =D sedangkan selama nie hari selasa smpai jumaat pakai tshirt ngan jeans jea.aha.
Dalam minggu etika nie..ada la beberapa program yang dibuat..salah satunya LET'S SPEAK ENGLISH..pergi pun sebab lecturer suruh pergi..sapa yang pergi dapat extra marks untuk midterm nanti..takkan la tak pergi..rugi besar kot...

Dalam mind "dah pikir dah program nie mesti bosan...well,i was wrong..it was fun...penceramahnya pun sporting...ada la beberapa game kitaorg kene buat...and kene jwb soalan dalam kertas yang dy bagi..mamat yang duk sebelah tadi pulak punya la pandai...kita tak sempat nak belek soalan...dy dah bagi jawapan...(hensem plak)ahah ! gugup trus tadi...astagfirulah...ingat cik abg..fuhhhh...pas2..macam biasa..ada lagu..and funny about it..lagu tu sama pulak dengan lagu yang pernah saya nyanyi masa belajar english communication dekat Kolej Asa dulu...tringat plak dekat sir...huhu..

Dalam program tu,ada la beberapa input yang boleh diambil...and ada jugak belajar something yang kita tak pernah tau lagi lagi tentang pronounciation...baru tau yang certain words kita sebut salah pronounce..macam their...sebutannya sebenarnya sama dengan there...pas2...flour sebenarnya sama sebutan ngan flower...and macam macam lagi...and dia ajar perbezaan tentang british punya pronounce and amerika syarikat punya..
cume dy de wrning la..kalu la ada yang sambung blajar dekat amerika syarikat...jangan sebut "rubber" sebab kat sana rubber means for condom.huishhhh...

ok..well..that's all for now..
wassalam
(^^)